[hana-code-insert name=’strnky‘ /]

Vymazlený Ruský Boršč
2014-01-15 08:07:33

Yields 6
Opravdu vymazlený Ruský boršč z velmi vydatného masového vývaru, plný zeleniny, červené řepy. Podává se s kysanou smetanou.
Prep Time
25 min
Cook Time
1 hr 15 min
Total Time
1 hr 40 min
Ingredients
- 250 g hovězí kližky
- 250 g hovězího předního s kostí
- 250 g vepřové plece
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 5 lístků bobkového listu
- 1 cibule
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 150 g hlávkového zelí
- 1 velká brambora
- 2 ks vařené červené řepy
- 400 g krájených rajčat (1 konzerva)
- 100 g slaniny
- 2 PL sladké mleté papriky
- 1 citron (nebo vinný ocet)
- 1 kysaná smetana
- sůl
- pepř
Instructions
- Maso zalijeme dostatečným množstvím studené vody, cca 2,5 l, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu, plamen zmírníme na minimum a necháme táhnout (mírně pobublávat) asi dvě hodiny. Během varu sbíráme z hladiny polévky vzniklou pěnu.
- Špek a zeleninu nakrájíme na kostičky.
- Špek orestujeme, jakmile pustí tuk, přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou, ochutíme mletou paprikou a zarestujeme.
- Z vývaru vyjmeme vařené maso, které nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru společně se zeleninou a vařenou, na kostičky pokrájenou červenou řepou, společně provaříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou nebo trochou octa.
- Boršč podáváme s kysanou smetanou.
společenský IN MAGAZÍN https://in-magazin.cz/
- http://cervenarepa.eu/borsc-z-cervene-repy/ - Vynikající recept na pravý boršč z červené řepy. Potěšte své chuťové pohárky touto zdravou a chutnou polévkou.
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup