salát kimchi z čínského zelí

[hana-code-insert name=’strnky‘ /]

Superzdravý salát kimchi
Serves 6
Kdo miluje asijskou kuchyni, ten se lehce stane na salátu kimchi závislý. Je pálivý a jeho hlavní ingrediencí je čínské zelí.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
48 hr
Total Time
48 hr 30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
48 hr
Total Time
48 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 ks velké čínské zelí
  2. 1 ks větší mrkev
  3. 1 ks jablko
  4. 1 ks bíla ředkev
  5. 2 stroužky česneku
  6. 1 ks pórek
  7. 1 PL čerstvého zázvoru
  8. 1 PL cukru
  9. 3 PL rybí omáčky
  10. sáček chilli
  11. sůl dle chuti
Instructions
  1. 1. Jedno velké čínské zelí rozdělíme na jednotlivé listy a list po listu důkladně prosolíme. Poté listy naskládáme do velké sklenice a zalijeme vodou tak, aby byl salát pod hladinou. Vše uložíme na 1 - 2 dny do chladu.
  2. 2. Poté listy propláchneme pod tekoucí vodou, výsledek by měl být slaný jen mírně, sůl zde není kvůli chuti, ale aby vytáhla z křehkého zelí maximum vody.
  3. 3. Nastrouhejte větší mrkev, jablko a bílou ředkev nahrubo. Přidejte dva stroužky prolisovaného česneku, bílou část pórku nakrájenou nadrobno, lžíci cukru, lžíci čerstvého zázvoru a několik lžic rybí omáčky (dle chuti) a celý sáček chilli.
  4. 4. Tuto směs promíchejte se zelím, uložte do skleněné či kameninové nádoby s těsnícím víkem a nechte fermentovat při pokojové teplotě přes noc. Poté salát vychlaďte v lednici.
Notes
  1. Salát vydrží v chladu i měsíc a nejlepší chuť má cca za týden.
společenský IN MAGAZÍN https://in-magazin.cz/
Zdroj: Foto:shutterstock.com
[hana-code-insert name=’seznam text‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno