[hana-code-insert name=’strnky‘ /]

Superzdravý salát kimchi
2014-03-23 09:53:46

Serves 6
Kdo miluje asijskou kuchyni, ten se lehce stane na salátu kimchi závislý. Je pálivý a jeho hlavní ingrediencí je čínské zelí.
Prep Time
15 min
Cook Time
48 hr
Total Time
48 hr 30 min
Ingredients
- 1 ks velké čínské zelí
- 1 ks větší mrkev
- 1 ks jablko
- 1 ks bíla ředkev
- 2 stroužky česneku
- 1 ks pórek
- 1 PL čerstvého zázvoru
- 1 PL cukru
- 3 PL rybí omáčky
- sáček chilli
- sůl dle chuti
Instructions
- 1. Jedno velké čínské zelí rozdělíme na jednotlivé listy a list po listu důkladně prosolíme. Poté listy naskládáme do velké sklenice a zalijeme vodou tak, aby byl salát pod hladinou. Vše uložíme na 1 - 2 dny do chladu.
- 2. Poté listy propláchneme pod tekoucí vodou, výsledek by měl být slaný jen mírně, sůl zde není kvůli chuti, ale aby vytáhla z křehkého zelí maximum vody.
- 3. Nastrouhejte větší mrkev, jablko a bílou ředkev nahrubo. Přidejte dva stroužky prolisovaného česneku, bílou část pórku nakrájenou nadrobno, lžíci cukru, lžíci čerstvého zázvoru a několik lžic rybí omáčky (dle chuti) a celý sáček chilli.
- 4. Tuto směs promíchejte se zelím, uložte do skleněné či kameninové nádoby s těsnícím víkem a nechte fermentovat při pokojové teplotě přes noc. Poté salát vychlaďte v lednici.
Notes
- Salát vydrží v chladu i měsíc a nejlepší chuť má cca za týden.
společenský IN MAGAZÍN https://in-magazin.cz/
[hana-code-insert name=’seznam text‘ /]
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup