28 denní detox od Antónie Mačingové, která problematika hubnutí komplexně popsala ve své knize Zhubněte jednou provždy vás zbaví bez hladovění přebytečných kilogramů. Na této knize je klíčové to, že nemusíte držet dietu ani aktivně sportovat, a i tak budete hubnout. Vše spočívá v detailně popsaném jídelníčku, který je velmi specifický, ale lze ho dlouhodobě praktikovat. Antónia Mačingová vytvořila 28 denní detox z toho důvodu, abyste svoje tělo očistili od toxinů a jiných škodlivých látek, které máte za ta léta všemožné stravy uložené po celém těle. Už jen to vám samozřejmě začne prospívat, protože bude tělo v rovnováze a díky tomu bude správně fungovat metabolismus.
28 denní jídelníček a recepty
Hubnout můžete začít již dnes a to bez nákupu knihy Zhubněte jednou provždy. Sepsali jsme 28 denní jídelníček, kde máte přesně vypsány jednotlivé dny od snídaně až po večeři. Po delším čtení zjistíte, že se jednotlivé ingredience často opakují, navíc jsou velmi chutné, zdravé a výživné. Antónia Mačingová po 28 denním detoxu tak nějak očekává, že kompletně změníte životní styl a budete se co nejvíce držet daného jídelníčku, i když to samozřejmě k samotné diete již nepatří. Pokud se vrátíte k předchozímu stylu života, opět se brzy dostanete do situace, kdy budete muset 28 denní detox od Antónie Mačingové praktikovat znovu.
1. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + rozinky + med
Oběd: Brokolice s česnekem + strouhaný nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy + strouhaný sýr
2. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + rozinky + med
Oběd: Fazolové lusky s česnekem + strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy + vařené vajíčko
3. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + hrozinky + med
Oběd: Salát z červené řepy + strouhany sýr
Večeře: Mrkvový perkelt + strouhaný sýr
4. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + hrozinky + med
Oběd: Mrkvový perkelt + strouhaný sýr
Večeře: Prokládaná cuketa
5. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + hrozinky + med
Oběd: Prokládaná cuketa
Večeře: Fazolové lusky s česnekem + strouhaný sýr
6. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + hrozinky + med
Oběd: Fazolové lusky ze zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem + vařené vajíčko
7. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + hrozinky + med
Oběd: Salát z červené řepy + vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt + strouhaná sýr
8. DEN
Snídaně: BIO bílý jogurt + vlašské ořechy + med + skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9. DEN
Snídaně: Kiwi + banán + ořechy + med + mletá skořice
Oběd: Brokolice na česneku se zázvorem + nizkotučný sýr
Večeře: Rychlá hrachová polévka
10. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + med + rozinky
Oběd: Mrkvový perkelt + nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy + vajíčko
11. DEN
Snídaně: BIO bílý jogurt + vlašské ořechy + med + skořice
Oběd: Fazolové lusky + vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
12. DEN
Snídaně: Kiwi + banán+ ořechy + med + mletá skořice
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + med + rozinky
Oběd: Mrkvový perkelt + sýr
Večeře: Boršč
14. DEN
Snídaně: Vyberte si snídani, která Vám v tomto týdnu nejvíce chutnala
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku se zázvorem + strouhaný nízkotučný sýr
15. DEN
Snídaně: Šťava z červeného grepu (2 dcl) + 2 sójové nebo grahamové rohlíky + med + ořechy
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
[hana-code-insert name=’strnky‘ /]
16. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + rozinky + med
Oběd: Zeleninová polevka + fazolové lusky + salát z červené řepy
Večeře: Mozzarella + rajče nebo okurky
17. DEN
Snídaně: Vařené jáhly + ořechy + sušené švestky + med
Oběd: Zeleninová polévka + prokladaná cuketa
Večeře: Zeleninová polévka
18. DEN
Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt + ořechy + med
Oběd: Vařená červená řepa + tuňák + cibule
Večeře: Salát z červené řepy + smažená krůtí prsa obalená v mletých vlašských ořechách
19. DEN
Snídaně: Pohankové vločky zalité sójovým mlékem + strouhané jablko + ořechy + med
Oběd: Celerové hranolky + filety z mořské tresky na másle
Večeře: Mrkvový perkelt + strouhaný sýr + brokolice s česnekem
20. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + rozinky + med
Oběd: Celerové hranolky + dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice s česnekem + tuňák v konzervě
21. DEN
Snídaně: Vařené jáhly + ořechy + sušené švestky + med
Oběd: Celerové hranolky + dušená horní krůtí stehna + červená řepa + okurka
Večeře: Celerové hranolky + dušená horní krůtí stehna + červená řepa + okurka
22. DEN
Snídaně: Pohankové vločky zalité sójovým mlékem + strouhané jablko + ořechy + med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + rozinky + med
Oběd: Mrkvový perkelt + strouhany sýr + brokolice s česnekem
Večeřě: Salát z červené řepy + smažená krůtí prsa obalená v mletych vlašských ořechách
24. DEN
Snídaně: Vařené jáhly + ořechy + sušené švestky + med
Oběd: Salát z červené řepy + mořská treska ma másle
Večeře: Zeleninová polévka + prokládaná cuketa
25. DEN
Snídaně: Mrkev + jablko + ořechy + med + rozinky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy + tuňák
26. DEN
Snídaně: Bílý nízkotučný jogurt + ořechy + med
Oběd: Červená řepa s ořechy a sušenými švestkami
Večeře: Vařené jáhly + ořechy + sušené švestky + med
27. DEN
Snídaně: Šťáva s červeného grepu (2 dcl) + 2 sójové nebo grahamové rohlíky + med + ořechy
Oběd: Boršč
Večeře: Celerové hranolky + filety z mořské tresky na másle
28. DEN
Snídaně: Vařené jáhly + ořechy + sušené švestky + med
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Vařená strouhaná řepa + cibule + tuňák
[hana-code-insert name=’seznam text‘ /]
Zdroj: olportal.cz, shutterstock
Pokud se pustíte do hubnutí tímto způsobem, doporučuji využít produkt k urychlení výsledku.
Spoustu z nich naleznete zde: sluzby-remesla.megainzerce.cz
Svačiny tam jsou musíte si koupit knížku tady je to jen stručně!! Držím uz 10 dni a je to super nemám vůbec hlad a chutě na sladké. Takže kdo nevyzkousel nem
ůže soudit!! Jinak výsledky super!! Všem doporučuji
to musí byt vtip, to neni možny…druhej den bych bych už strádala a trápila se hladem! proč tam nejsou svačiny, říká se přeci že aspon 5x denně se má jíst při takovym malym množství
a proč? jídla není stanovené množství, sníst můžete kolik chcete. a v případě hladu je možná svačina jak dopo i odpo. např.rozinky s ořechy, sušené ovoce, bílý jogurt, možná i dvakrát večeře. moje známá s jídelníčkem z apár dnů končí a cítí se dobře a rozhodně nehladověla. já začínám dnes,,tak jsem zvědavá.
Tak tohle má být asi vtip, že??? To jinej bráno být nemůže. Ti co to budou dodržovat, tak s pánem bohem. Už si hledejte doktora.!!!
Nekolik receptů:
Mrkvovy salát.: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1
Brokolice s česnekem: Brokolici povaříme ve vodě do křupava. Na olivovém oleji osmažíme česnek a přidáme brokolice. Podáváme se sýrem nebo s vajíčkem.
Salat z červené řepy: Tři asi větší řepy,3ccl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 stredně velké kyselé okurky,olivovy olej , sul, pepř a podavame bud s vajičkem nebo sýrem
Fazolové lusky s česnekem Mužou byt kupované mražené. Nasypou se do varici vody osolené .Vaří se asi 10 min. Potom se scedi a postupuje se stejně jako u brokolice S vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt Mrkev, cibule,mlety pepč,mlety rozmarým, drcený kmín. nebo mlety koriandr, sojovou omačku. Postup:Mrkev očištěnou ,na kolečka nkrajjenou,pridam cibuli kterou jsme osmahli na olivovém oleji Potom pridame mlety pepř,korení. a 2 lžíce sojove omačky pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří
Prokladana cuketa 2 stredně velké cukety, olivová olej koření,tvrdý sýr ,česnek,sojovou omačku .Cukety nakrajíme na platky . Do olivoveho oleje přidame sul, mletý pepř,sušenou bazalku a lžíci sojové omačkyPřidame česnek nakrajená na tenké platky.Takhle ochuceny olej vylijeme na plech pokladame cukety a nechame zapect 200 asi 15 min
Kuře s celerem:Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari Maso před pouzitim pomeleme a přimeleme i čtvrku celeru přidáme žloutko,sul, pepř,mlety kmín, Vypracujeme smšs a smažíme v oleji v nemž jsme maso marinadovali
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli pridame nastrouhanou kedluben ,osolime opepříme .podlijeme troškou vody . potom přidáme těstoviny.
BORŠČ. kompotova miska- odměrka Zeleninu nakrajenou na kostičky : 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele,,1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrajené uvařené červené řepy Koření sul, pepř , nové kořené ,mleta paprika, 3 bobkové listy, Rajsky protlak Dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvili pridame koření a nakrajenou papriku přilijeme 0,5 l vody a vaříme do zmeknutí.Potom pridame řepu. Potom si zvlašt osmahneme cibuli, pridame česnek a protlakprevarit a slit do polivky
Hrachová polevka. Sšček mraženého hrášku 400g,pulku citronu,bazalkové pesto,sul, pepř, lříci masla.Do litru vrouci vody nasypeme hrašekpřidame bazalkové pestomlety pepř a vaříme 20 minutna zavšr pridame maslo.Po vychladnutí ponorným mixerem rozmixujemedo kremové konzistence
Červená řepa ze švestky a ořechy300G uvařené červené řepy,100g sušenych švestek,pred použitim je napočte do vody100g vlašských ořechu Dva stroučky česneku spetku soli , pepř 3 lžíce oleje
Bezvaječné těstoviny se špenátem:Je to stejné jako u testovin s kedlubnou
Zeleninová polivka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel,čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru . Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak pridavejte zeleninu. Osolte opeprete, okminujte,zalijte vodou apovařte.Pridejte na kostečky nakrajenou cuketu a nechte prejit varem.