Španělskou kuchyni si zamilují, jak milovníci různých druhů masa, tak věrné vegetariány. Španělská kuchyně je pestrá, zdravá a především lahodná. Zatímco hlavní město Španělska Madrid není od dalších regionů ve Španělsku vyhlášený žádnými kulinářskými specialitami. V jiných regionech jako například v Baskicku, Katalánsku nebo Galícii je tomu naopak. Ve španělské kuchyni se zrcadlí vlivy mnoha dalších kultur. Je to dáno nejen geografickou polohou, také bohatou historií.
Pochutnejte si na typické španělské polévce
K lehce stravitelným pokrmům, které najdou zalíbení především v horkých letních dnech, bezpochyby patří polévka zvaná gaspacho. Její příprava obvykle trvá půl hodiny. Je potřeba však nechat tuto polívku řádně vychladit, neboť na rozdíl od mnoha jiných polévek se tato jí studená. Potřebovat budete především rajčata, papriky, jarní cibulky, salátové okurky, panenský olivový olej, červený vinný ocet, sůl a cukr. Pokud Vás při čtení potřebných ingrediencí pohltila panika, zachovejte klid, neboť kromě čerstvých surovin můžete použít ty od společnosti BMC Brno. Právě v jejím portfoliu totiž najdete gastro balení španělských potravin, které se vyznačují dlouhodobou trvanlivostí. Samozřejmě zde objevíte také krájená či drcená rajčata.
Jaké ochutnat španělské delikatesy?
Ze španělských delikates můžete připravit také populární tapas s marinovanými olivami. Kdo si rád pochutná na skutečných lahůdkách španělské kuchyně, rozhodně nebude zklamán aktuální nabídkou společnosti BMC Brno. O olivovo-zeleninový koktejl ve slano-kyselém nálevu, robotničky na česneku, chorizo a mnohé další španělské delikatesy by neměly být Vaše chuťové pohárky rozhodně ochuzeny.