voda v autě
Zdroj: CatwalksPhotos / Shutterstock.com

Voda v autě je nepříjemnou záležitostí, kterou zažívají spíše majitelé starších aut. Nejde jen o to, že je to nepohodlné a nevypadá to dobře, voda může také poškodit některé komponenty auta a způsobit rezivění vozu. Výsledkem jsou také mokré koberce a nepříjemný zápach. Když se voda odpařuje, může navíc dojít také k zamlžování okýnek, a to může být i nebezpečné.

Odtokové kanálky

Každé auto je vybaveno odtokovými kanálky, které mají za úkol odvést vody ven z auta. Počítá se totiž s tím, že vozem bude voda protékat. Avšak to, aby v něm zůstávala je velmi nežádoucí. Kromě již zmíněných problémů může navýšit také hmotnost automobilu, což u opravdu velkých aut může udělat klidně až 15 kilogramů. Z tohoto důvodu bychom měli odtokové kanálky pravidelně čistit – ale ruku na srdce, kdo to dělá? Tato voda se ale může dostat až k nohám řidiče a poškodit i autokoberce na míru, která jste si nechali zhotovit přesně pro svůj vůz.

Jak vyčistit odtokové kanálky

Velmi často postačí, když si pořídíte kousek pružného drátu, který odtokovými otvory protlačíte. Mechanici je obvykle ofukují stlačeným vzduchem. Pravidelně můžete kontrolovat stav svých odtokových kanálků, občas ale bude zapotřebí také profesionální pročištění. Až vyčištěnými kanálky odteče přebytečná voda z vozu, nechte auto proschnout. Také koberce do auta byste měli dát dovnitř, až budou suchá. Nebo je nahradit novými.

Jaké vybrat autokoberce

Nezapomeňte, že pro každý typ vozu můžete zvolit originální autokoberce, například koberce Octavia, koberce Passat, koberce Golf a podobně. Tento způsob se obvykle doporučuje nejvíce, nicméně existují i univerzální koberce. Ty budou pravděpodobně levnější možností. Někdy nedělají problémy. Avšak pokud bude docházet k jejich posunování, může to být nepříjemné. Nevypadá to dobře, budete nuceni neustále rovnat koberečky a někdy to může být i nebezpečné – když se koberec sroluje například pod brzdným pedálem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno