řeřicha

 

Člověk si pořád říká, že si musí užívat sluníčka dosytosti. Podzimní, zimní a jarní dny nemají s lidským organismem slitování. Všichni, kteří nechtějí podlehnout zákeřným nemocem, musejí poslouchat potřeby svého těla a pořádně ho nadopovat vitamíny. To, že má ovoce a zelenina v zimě zvláštní nepřirozenou chuť, víme všichni. Jak si však nahradit potřebný zdroj vitamínu C i v tento sychravý čas?

Nasaďte si řeřichu!

Jednoduchá a osvědčená metoda je na světě. Tradiční druhy ovoce a zeleniny nejsou jedinými zdroji vitamínu C. Silnými antioxidanty a vitamínovými jedničkami, jsou i bylinky. Je na nich nejlepší to, že si je může vypěstovat každý z nás přímo na svém parapetu, například řeřichu. Tato atraktivní rostlinka není na svoje životní podmínky vůbec náročná. Najděte si doma misku, vložte do ní vatu, hojně posypte řeřichou a důkladně zalijte. Již za pár dnů se objeví lahodná stébla s ředkvičkovou chutí. Řeřicha má pro svůj růst tři velmi důležité požadavky, a to bohatou zálivku, světlo a teploučko.

Vitamíny u vás doma

Řeřicha se pyšní mnoha blahodárnými vlivy na lidský organismus. Především patří mezi zdroje vitamínu C, K, E a beta karoten. Obsahuje vlákninu, riboflamin, nasycené mastné kyseliny, kyselinu askorbovou, fosfor, železo, vápník, sodík i draslík. Senzačně posiluje imunitu a chrání před ohavnou rakovinou. Pojídání řeřichy usnadňuje trávení a prospívá ledvinám i játrům. Tělo detoxikuje a brání proti chřipce a nachlazení. Dopřejte svému tělu řeřichu a doplňte s ní mnohé pokrmy, saláty, polévky a pomazánky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno